onsdag den 4. januar 2012

Fødselsdag og nytårsgæster

I dag er en ganske særlig dag.. Det er min datters 10.års fødselsdag, OG i følge de asiatiske nytårs-"regler" er det årets vigtigste dag for os, det er nemlig i dag, vi får de første gæster i 2012. Vi var i Vietnam i februar 2011, vi landede nytårsmorgen og oplevede den eneste stille tid i landet, Tét. Da folket vågnede fandt vi ud af, hvor meget denne nytårsregl betyder for dem.

Årets første gæst i dit hus efter nytår siger ALT om dit held, din situation, dit liv i det år, der kommer. Det er altså vigtigt, at din første gæst i dit hus er rig, har mange børn, og helst en mand :-) Og så skader det jo heller ikke han er smuk! Vi var ved at blive første kunde hos en privat tourguide. Det ville være supergodt for ham at have os som sine første kunder i 2011. En familie, rig i hans øjne, to børn, hvor pige er den ældeste, perfekt i vietnamesiske øjne. Desværre takkede vi nej, jeg håber, at det er gået ham godt alligevel...

Vores første gæster bliver to piger. Et barn og en voksen, jeg tror ikke de er specielt rige på pengesiden, men rige på mange andre sider, som jo er vigtigere for os... og meget smukke er de begge to :-) Det er Maries bedste veninde, og også den veninde hun har haft længst, det samme gælder for den voksne, og hun er jo min veninde. I aften fyldes huset så med en masse familie og bedste venner af huset. DET kan da KUN give os held og lykke i 2012. Hvem var din første gæst i det nye år?