mandag den 27. maj 2013

Hjertelyd

Måske har du læst artiklen i SORØ avis, hvis ikke så læs med her...

Vind en barselspakke, se et fødekar og få lyttet hjertelyd!

Kære Gravide. Så er det tid at komme ud af døren, for på lørdag d. 1.6.13 sker der noget ganske særligt i børnebutikken ”Ønskefrøen” på Storgade i Sorø. Her vil der nemlig være mulighed for at få vejledning af jordemødre, se fødekar og få lyttet hjertelyd.

Butiksindehaver Birgitte Thorsgaard Fogholt har inviteret 2 jordemødre, der – ganske gratis og med glæde - giver fif til gravide og deres partner om graviditet, fødsel og barsel. Begge jordemødre arbejder i Region Sjællands Hjemmefødselsordning, og er derfor begge vant til at guide familier til en naturlig fødsel på familiens præmisser og støtte forældre til en god start med den lille ny.

”Uanset om de gravide planlægger at føde hjemme eller på hospital, er de velkommen til at komme forbi og få lyttet hjertelyd og få en snak om graviditet og fødsel med de lokale jordemødre”, siger Birgitte.

Og jordemoder Susanne Warming, der har arbejdet i Hjemmefødselsordningen siden 2004, fortsætter:   ”De fleste forældre synes, det er noget ganske særligt at høre det ufødte barns hjerteslag. Derfor har vi lyst til at give dem en ekstra mulighed for dette kombineret med en snak om graviditet, fødsel, barsel mm, hvis forældrene ønsker det”.

”Mange forældre føler sig usikre på, hvad de selv kan gøre, for at fødslen og den første tid med barnet, bliver en god oplevelse for dem. Vi vil gerne hjælpe dem godt på vej, ved at give dem ideer til, hvad en god forberedelse kan være”, siger jordemoder Cecilie Risør, der selv er bosiddende i Sorø, og har vejledt gravide i Sorø gennem mange år – både som ansat på Slagelse fødeafdeling - dengang den eksisterede -og siden 2006, har hun hjulpet mange Sorø-borgere til verden, hjemme i folks egne stuer.

Jordemødrene medbringer et oppusteligt fødekar og kan vejlede om såvel fødsel i vand som ”på land”.

Der vil også være mulighed for at høre om, hvorfor 10% af gravide i Sorø Kommune vælger hjemmefødsel.

Desuden vil der være mulighed for at udfylde en tipskupon om fødsler og småbørn. Der trækkes lod om vinderen blandt de rigtige besvarelser. Vinderen belønnes med en dejlig barselspakke fra Ønskefrøen, og svarene på konkurrencen vil efterfølgende kunne findes i butiksvinduet Storgade 27.